Du kan inte ha kontroll över din pool dygnet runt, det kan hända att ett barn ramlar ner i och det samlas även smuts och löv i polen, därför är ett pooltak bra att ha. Ett pooltak är ett transparent tak som har tillräcklig höjd över vattenytan och som gör att du kan bada i poolen ändå. Vill du installera ett stort poolhus behöver du byggnadslov, men att installera ett pooltak som är ett billigare alternativ kräver inget byggnadslov. Dessa pooltak har många fördelar, glastaket är genomskinligt och när det är stängt förhindrar det både smuts och olyckor. När vädret är passande för ett dopp skjuter du bara undan taket, det är därför ett pooltak är ett bättre alternativ än ett poolhus.

Fördelar

Eftersom pooltaket är transparent värms vattnet upp av solens strålar, och det gör att kostnaderna för uppvärmningen blir lägre. När du sedan vill ta ett dopp är vattnet behagligt större delen av året. Det är även en snyggare lösning med ett pooltak än låga poolöverdrag och poolskydd som är gjorda av presenning eller täckande plåt.

Vanligaste materialet


Pooltak gjorda av plastglas är det vanligaste materialet, det är ett slagtåligt material av polykarbonat som har en stomme och kontur av aluminium. Du kan få polykarbonat både som kanalplast och klarglas. Kanalplast är ett material som är mer värmeisolerande, det består av två lager isolering som har en luftspalt emellan sig. Klarglas är gjort av enkelglas och dess renhet är skarpare och håller bättre i längden. Vill du undvika insyn men ändå behålla ljuset när du badar är kanalplast att föredra eftersom materialet bara har en vag genomskinlighet.