Det blir vanligare att husägare vill ha en egen pool, men det krävs en hel del planering och annat att tänka på innan du kan anlägga en pool. Det kan till exempel vara hur stor poolen ska vara, formen och typen av pool är bara några saker du ska tänka på. Många installerar ett spa som ger skön massage av de bubblor som ges. Här nedan kommer lite information om pooler och spa.

Olika pooler

Skaffa egen pool eller ett spa 1 - Skaffa egen pool eller ett spa

Du kan bygga din pool ovanför marken eller delvis nedgrävd. Den pool som byggs ovanför marken är den enklaste formen eftersom det då varken krävs markbearbetning eller schaktning. Du kan välja mellan allt från pooler i trä- och stenimitationer till utsökta åttaformiga, och barnsäkra som har räcken runt poolen och alla andra bra tillbehör. Det är viktigt att du ska kunna bada säkert och njutbart året runt.

Sköt om din pool

När du hoppar ner i din pool, vill du givetvis att den är trygg att bada i. Det krävs höga krav på renlighet för att du ska kunna bada tryggt utan att tänka på smuts och bakterier.

För att du ska kunna hålla din pool ren och snygg finns det mängder med produkter som gör vattnet så gott som kristallklart och som samtidigt är skonsam mot poolen. Du kan söka efter bra tillbehör på nätet eller besöka en VVS-handlare.

Spabad

Skaffa egen pool eller ett spa 2 - Skaffa egen pool eller ett spa

Du kanske hellre vill ha ett spabad som även ger dig en riktigt skön spabehandling på samma gång. Spabad är ofta utrustade med olika sorter av massagemunstycken och jets som behandlar dina muskler och leder. Det finns allt från de minsta jetsen som ger dig en kraftig och djupgående punktmassage till stora roterande jets som istället ger dig en skön knådande känsla över hela ryggen.

Belysning

Vill du ha en mysig belysning som höjer badupplevelsen? Då kan du köpa ett spabad som har en riklig utrustning med mysig belysning. Du kan till exempel välja en stor LED-lampa för att få ett kraftfullt undervattenljus. Det finns också vattennivåbelysning och belysning som sitter runt kontrollpanel och reglage, dessa skapar ett härligt ljussken som gör din badupplevelse riktigt mysig. Denna belysning har åtta olika färger och fem olika program som du bara ställer in genom att trycka på en knapp. Spabaden är även isolerade för att tåla både värme och kyla.

Rent vatten

Det är viktigt att ett spabad har funktioner som kan rengöra badvattnet. Det finns spabad som är utrustade med olika partikelfilter, antibakteriell slang, ozongenerator, UV-C-lampa och en separat cirkulationspump. Dessa produkter gör badvattnet både renare och klarare och ger även en lägre driftkostnad.