Äntligen är det sommar och i denna värme så är du en riktig lyckost om du har en pool i trädgården. Poolen behöver dock rengöras i omgångar, och om det inte är din favoritsyssla så är en poolrobot ett väldigt bra alternativ till att stå med en håv hela sommaren. Här går vi igenom hur du väljer rätt poolrobot!

En poolrobot kan man säga är en dammsugare, som rengör poolen från smuts och skräp. Med hjälp av en poolrobot minskar man dessutom trycket på rengöringssystemet, vilket gör att systemet kommer hålla längre. Men hur väljer man egentligen rätt poolrobot?

Välj rätt storlek på poolrobot

Att valja ratt poolrobot 2 - Att välja rätt poolrobot

Det är inte bara att köpa vilken poolrobot som helst, utan först måste du ha koll på hur stor din pool är. Köper man en för liten robot så kommer poolen inte att bli tillräckligt ren och du kommer med stor sannolikhet ändå behöva stå där med håven och fånga diverse skräp. Du bör också tänka på hur avancerad du vill att rengöringen ska vara. Ska det finnas flera olika förinställda program, ska den rengöra väggar, botten och vattenlinjen? Eller räcker det med att den får bort smutsen från botten? Ett tips är att leta efter vilken poolrobot som fått bäst i test recension.

Så ofta ska du använda poolroboten

Att valja ratt poolrobot 1 - Att välja rätt poolrobot

Det brukar räcka att köra den ungefär en gång i veckan. Men om det finns buskar eller träd i närheten av din pool så kan den behöva köras oftare. Du behöver dock inte vara orolig för att trötta ut eller förstöra din poolrobot eftersom de i snitt brukar hålla i 10 år.

Om du vill, så kan du även döpa din nya robot! Det finns en hel del roliga namn som personer har döpt sina robotgräsklippare till, vilket du kan läsa mer om hos hn.se, så varför inte döpa din nya poolrobot! Lycka till i sökandet efter din nya hjälpreda, och vi hoppas att den här artikeln var till hjälp!